Kaikki Dugongista

The best protection against click fraud.

Dugongit liittyvät manaatit järjestyksessä Sirenia, eläinryhmä, joka joidenkin mukaan inspiroi tarinoita merenneitoista. Harmaanruskean ihonsa ja viheltuneiden kasvojensa kanssa pohjantangot muistuttavat manaatteja, mutta niitä löytyy toiselta puolelta maailmaa.

Kuvaus

Dugongit kasvavat 8-10 jalkaa ja painavat jopa 1100 kiloa. Dugongit ovat väriltään harmaita tai ruskeita ja niissä on valaanmainen häntä, jossa on kaksi fluxia. Heillä on pyöristetty, kuiskaus kuono ja kaksi eturaahaa.

Luokittelu

  • Kuningaskunta: Animalia
  • pääjakso: chordata
  • luokka: Mammalia
  • Tilaus: Sirenia
  • Perhe: Dugongidae
  • Suku: dugongi
  • laji: dugon

Elinympäristö ja leviäminen

Dugongit asuvat lämpimissä rannikkovesissä Itä-Afrikasta Australiaan.

ruokinta

Dugongit ovat pääasiassa kasvissyöjiä, syövät seagrasses ja levät. Rapuja on löytynyt myös joidenkin dugongien vauvoista.

Dugongilla on kovat tyynyt alahuulissa auttaakseen niitä tarttumaan kasvillisuuteen ja 10–14 hammasta.

Jäljentäminen

Dugongin kasvatuskausi tapahtuu ympäri vuoden, vaikka dugongit viivästyttävät lisääntymistä, jos he eivät saa tarpeeksi syötävää. Naisen raskauden jälkeen hänen raskausaika on noin vuosi. Sen jälkeen hän synnyttää yleensä yhden vasikan, joka on 3-4 jalkaa pitkä. Vasikoiden sairaanhoitaja noin 18 kuukautta.

instagram viewer

Dugongin eliniän arvioidaan olevan 70 vuotta.

säilyttäminen

Dugong on lueteltu haavoittuvana IUCN: n punainen lista. Heitä metsästään lihasta, öljystä, iholta, luista ja hampaista. Niitä uhkaa myös pyydysten takertuminen ja rannikkojen pilaantuminen.

Dugong-populaatioiden kokoa ei tunneta hyvin. Koska dugongit ovat pitkäikäisiä eläimiä, joiden lisääntymisaste on alhainen, YK: n ympäristöohjelman (UNEP) mukaan "jopa aikuisten selviytymisasteen vähentyminen lievästi elinympäristöjen menetyksen, taudin, metsästyksen tai satunnaisen hukkumisen seurauksena verkkoihin, voi johtaa krooniseen laskuun."

Lähteet

  • Fox, D. 1999. Dugong dugon (On-line). Eläinten monimuotoisuuden verkko. Pääsy 10. marraskuuta 2009.
  • Marsh, H. 2002. Dugong: tilanneraportit ja toimintasuunnitelmat maille ja alueille. (Online). YK: n ympäristöohjelma. Pääsy 10. marraskuuta 2009.
  • Marsh, H. 2008. Dugong dugon. (Online). IUCN 2009. IUCN: n punainen luettelo uhanalaisista lajeista. Versio 2009.2. Pääsy 10. marraskuuta 2009.
instagram story viewer